Logo-dierenkliniek-apeldoorn-noord

 • Foto 01
 • Foto 02
 • Foto 03
 • Slide 04

Wat doet DAN

In april 2007 is de praktijk gestart als Pet Wellness Center Apeldoorn, een combinatie van dierenartspraktijk, dierenspeciaalzaak en trimsalon. Begin 2009 kwam dierenarts Jolanda Boerland het team versterken. Eind 2015 heeft zij de praktijk overgenomen en voortgezet als Dierenkliniek Apeldoorn Noord (DAN). DAN is een eerstelijns praktijk voor gezelschapsdieren. Om wachttijden te beperken werken we alleen op afspraak.

U kunt bij ons terecht voor vaccinaties, consult en behandeling van honden, katten, konijnen, cavia’s en andere knaagdieren. We doen algemene operaties zoals sterilisatie/castratie, keizersnede, bultjes verwijderen het verwijderen van blaasstenen of vreemde voorwerpen uit maag en darmen etc.

We doen allerlei onderzoek zoals bloed- en urineonderzoek en het maken van röntgenfoto’s. Soms nemen we een dier op voor observatie en/of behandeling. We werken samen met specialisten en sturen soms door voor specialistisch onderzoek of behandeling.

We werken samen met een dierfysiotherapeut die uw dier in onze praktijk kan behandelen en u adviezen geeft voor oefeningen thuis. Dit kan goede resultaten geven bij acute problemen, maar ook bij chronische aandoeningen zoals bij oudere honden.

We doen gebitsbehandelingen zoals gebitsreinigingen en extracties. Ook kunnen we u advies geven over een goede gebitsverzorging thuis. Een gezond gebit is heel belangrijk voor een goede algemene gezondheid.

Bij de balie kunt u terecht voor een goed advies over middelen tegen vlooien, teken, wormen en andere parasieten. Maar ook voor dieetvoeding en gezondheidsvoeding en een passend advies op maat voor uw dier. Stel gerust alle vragen over uw dier aan onze assistentes, zo nodig schakelen zij de dierenarts in. De assistentes kunnen ook hulp bieden bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht van uw hond en kat.

Soms is het thuis lastig om een vlooienpil in te geven, nagels te knippen of te bepalen of uw dier een goed gewicht heeft. Ook daarmee helpen we u graag.

Voor puppies is de puppybegeleiding heel geschikt. Na de basisvaccinatie komt een hond een aantal keren op controle bij de assistente die meekijkt of onder andere groei en wisselen van het gebit goed verlopen. Spelenderwijs leert een pup dat al die dingen in de praktijk er gewoon bij horen en beloond worden met wat lekkers en extra aandacht.

Voor kittens is dit ook een onderdeel van de socialisatie. Men is minder gewend om katten ergens mee naar toe te nemen, maar ook voor hen is het goed om er aan te wennen en daarom zijn ook jonge katten welkom voor onze kittenbegeleiding.

Het gebeurt regelmatig dat iemand een huisdier moet laten inslapen. Deze beslissing wordt altijd in goed overleg met de eigenaar genomen. De begeleiding in de laatste levensfase vinden we erg belangrijk; als het afscheid nemen goed verloopt, is het makkelijker om het gemis van je dier een plekje te geven. Soms wil iemand liever thuis afscheid nemen: dat is mogelijk, wij komen naar u toe. Kinderen kunnen er vaak bij zijn als de ouders dat goed vinden, op die manier is het voor hen ook beter te begrijpen dat ze hun dier moeten gaan missen. We kunnen u adviseren over zelf begraven of laten cremeren en persoonlijke herinneringen. Ook zijn er goede boekjes zoals ‘Zijn we niet te vroeg’ die u kunt meenemen.

We willen dat ook katten het zo prettig mogelijk bij ons hebben. Dit doen we door de tijd voor ze te nemen, ze te onderzoeken en behandelen in warme en rustige ruimtes en Feliway te gebruiken. Dit is een feromoon: een geurstof die mensen niet ruiken maar waar katten rustiger van worden. Ook plannen we per week een aantal blokken alleen voor katten (spoedgevallen met honden daargelaten).

We volgen regelmatig nascholing op allerlei vlak om onszelf steeds weer uit te dagen en om bij te blijven.

Samen zorgen we voor uw dier!

Openingstijden

  • Maandag 8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag 8.30 - 19.00 uur
  • Woensdag 8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag 8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag 8.30 - 18.00 uur
 • Volg ons op Facebook

  Adres

  ANKLAARSEWEG 119
  7317 AS Apeldoorn
  055-576 0800

  Nieuwsbrief
  Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief

  Inschrijven