Logo-dierenkliniek-apeldoorn-noord

 • Foto 01
 • Foto 02
 • Foto 03
 • Slide 04

Wat doet DAN

In april 2007 is de praktijk gestart als Pet Wellness Center Apeldoorn, een combinatie van dierenartspraktijk, dierenspeciaalzaak en trimsalon. Begin 2009 kwam dierenarts Jolanda Boerland het team versterken. Eind 2015 heeft zij de praktijk overgenomen en voortgezet als Dierenkliniek Apeldoorn Noord (DAN). DAN is een eerstelijns praktijk voor gezelschapsdieren. Om wachttijden te beperken werken we alleen op afspraak.

U kunt bij ons terecht voor vaccinaties, consult en behandeling van honden, katten, konijnen, cavia’s en andere knaagdieren. We doen algemene operaties zoals sterilisatie/castratie, keizersnede, bultjes verwijderen het verwijderen van blaasstenen of vreemde voorwerpen uit maag en darmen etc..

We doen allerlei onderzoeken zoals bloed- en urineonderzoek en het maken van röntgenfoto’s en echo. Soms nemen we een dier op voor observatie en/of behandeling. We werken samen met specialisten en sturen soms door voor specialistisch onderzoek of behandeling. Ook doorsturen naar een fysiotherapeut voor dieren behoort tot de mogelijkheden.

We doen gebitsbehandelingen zoals gebitsreinigingen en extracties. Ook kunnen we u advies geven over een goede gebitsverzorging thuis. Een gezond gebit is heel belangrijk voor een goede algemene gezondheid.

We bieden ook een titerbepaling om bij de hond te meten of er nog voldoende antilichamen in het bloed aanwezig zijn. Deze vaccicheck is mogelijk voor Hondenziekte, Hepatitis en Parvovirus (DHP). De vaccinatie voor de ziekte van Weil (Leptospirose) en besmettelijke Hondenhoest (Kennelhoest) is helaas niet te titeren: voor een goede bescherming tegen deze ziektes is jaarlijks hervaccineren noodzakelijk. 
We vaccineren tegen DHP volgens het schema op 12 weken leeftijd, 1 jaar leeftijd en vervolgens om de 3 jaar. Het blijkt dat de reeks puppyvaccinaties niet altijd goed aanslaat. Ook blijkt dat als uw hond eenmaal goed beschermd is, dit langer aan kan houden dan de 3 jaar waar de bijsluiter vanuit gaat. Door het gebruik van de titerbepaling kunnen we dus het entschema optimaliseren; we hebben zekerheid dat uw hond ook écht beschermd is en we voorkomen ‘overvaccinatie’.
Bijna alle pensions en hondenscholen in Nederland accepteren een geldige titerbepaling.

Bij de balie kunt u terecht voor een goed advies over middelen tegen vlooien, teken, wormen en andere parasieten. Maar ook voor dieetvoeding en gezondheidsvoeding en een passend advies op maat voor uw dier. Stel gerust alle vragen over uw dier aan onze assistentes, zo nodig schakelen zij de dierenarts in. De assistentes kunnen ook hulp bieden bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht van uw hond en kat.

Soms is het thuis lastig om een vlooienpil in te geven, nagels te knippen of te bepalen of uw dier een goed gewicht heeft. Ook daarmee helpen we u graag.

Voor puppies is de puppybegeleiding heel geschikt. Rond de leeftijd van 6 maanden is een junior-consult aan te raden; dit kan zowel bij de dierenarts als bij de assistente afgesproken worden. We letten onder andere op groei, ontwikkeling van de gewrichten en wisselen van het gebit. Desgewenst kunnen er vaker controles worden afgesproken. Spelenderwijs leert een pup dat al die dingen in de praktijk er gewoon bij horen en beloond worden met wat lekkers en extra aandacht.

Voor kittens is dit ook een onderdeel van de socialisatie. Men is minder gewend om katten ergens mee naar toe te nemen, maar ook voor hen is het goed om er aan te wennen en daarom zijn ook jonge katten welkom voor onze kittenbegeleiding.

Het gebeurt regelmatig dat iemand een huisdier moet laten inslapen. Deze beslissing wordt altijd in goed overleg met de eigenaar genomen. De begeleiding in de laatste levensfase vinden we erg belangrijk; als het afscheid nemen goed verloopt, is het makkelijker om het gemis van je dier een plekje te geven. Soms wil iemand liever thuis afscheid nemen: dat begrijpen we en we zullen proberen daar tijd voor te maken. Het is dan wel belangrijk dit tijdig aan te geven. Kinderen kunnen er vaak bij zijn als de ouders dat goed vinden, op die manier is het voor hen ook beter te begrijpen dat ze hun dier moeten gaan missen. We kunnen u adviseren over zelf begraven of laten cremeren en het maken van persoonlijke herinneringen. Ook zijn er goede boekjes zoals ‘Zijn we niet te vroeg’ die u bij de balie kunt afhalen.

We willen dat ook katten het zo prettig mogelijk bij ons hebben. Dit doen we door de tijd voor ze te nemen, ze te onderzoeken en behandelen in warme en rustige ruimtes en Feliway te gebruiken. Dit is een feromoon: een geurstof die mensen niet ruiken maar waar katten rustiger van worden.

We volgen regelmatig nascholing op allerlei vlak om onszelf steeds weer uit te dagen en om bij te blijven.

Samen zorgen we voor uw dier!

Openingstijden

  • Maandag 8.30 - 18.00 uur
  • Dinsdag 8.30 - 18.00 uur
  • Woensdag 8.30 - 18.00 uur
  • Donderdag 8.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag 8.30 - 18.00 uur
 • Volg ons op Facebook

  Adres

  ANKLAARSEWEG 119
  7317 AS Apeldoorn
  055-576 0800